Autókozmetika, szőnyeg és kárpittisztítás

Túrszol Kft. - Építőipar

Generálkivitelezés - Vasszerelés

Szolgáltatásaink

Külső tisztítás (Exteriőr)

Elősegítő szerekkel bepermetezzük az autót külön a felnit a fékporeltávolítóval, majd melegvizes mosóval tisztára mossuk. Szarvasbőr vizes kendővel foltmentesre töröljük. A szélvédőt és az ablakokat külön-külön a megfelelő folyadékkal tisztítjuk. Kérésre Nano terméket is kérhetnek az üvegre, ami nagy segítség lehet az idő előtti szennyeződés elkerüléséhez. Gumiápolóval a kerekeket tisztára töröljük.

Belső tisztítás (Interiőr)

Mindenek előtt a belső teret felmérjük, mekkora időt vesz igénybe, mennyire szennyezett az autó, az üléseket ki kell-e szerelni a padlószőnyeg mennyire olaj a tetőkárpit igényel- e fertőtlenítést és így tovább. Természetesen ezeket a műveleteket az autó tulajdonosának beleegyezésével tesszük. Ezután a megfelelő vegyszerekkel bepermetezzük az autó belsejét és állni hagyjuk egy kis ideig. Majd kárpittisztítós géppel szárazra szívjuk. A műszerfalon sűrített levegős rendszerrel egyszerre portalanítunk, és vegyszeres tisztítást végzünk. Mikroszálas kendőkkel áttöröljük. Teljesen szilikonmentes ápolókkal dolgozunk, és regeneráló szereket alkalmazunk.

Kárpit és bútortisztítás

A kárpitot száraz ipari porszívóval kiszívatjuk. Sűrített levegővel kifújatjuk a réseket, ami már egy nedves vegyszeres fújást is tartalmaz. Ismét porszívózunk és ezután következik a nedves porszívózás. A kárpitra való környezetre nem ártalmas vegyszert bepermetezzük a kívánt felületre majd kiszívatjuk a nedves porszívóval. Szinte szárazra lehet porszívózni a kezelt részeket. Kárpitjára kérhet egy olyan szert ami ellen áll a kiömlött folyadékoknak, nem fogja beszívni a kárpitja, a felületen marad és könnyedén letörölhetjük.

Nano technológia

Szélvédőre és a karosszériára, de emellett a kárpitra is ajánlott, a folyadékot, ha kiömlik a kárpitra nem szívja be a szövet, rajta marad és egyszerűen fel lehet törölni vagy itatni. A nanotechnológiás víztaszításnak egyébként járulékos előnyei is vannak: az egyik, hogy kevesebbet kopik az ablaktörlő, a másik pedig, hogy az üveg sokkal könnyebben tisztítható. A kezelt felület tapintásra is sokkal selymesebb, mint a többi üveg, a forgalmazó szerint a bogarak akár sima vízzel, mosószer nélkül is könnyedén letörölhetők a kezelt üvegről, s télen is csak a fagyállóság, nem pedig a tisztítóhatás miatt érdemes szélvédőmosót tölteni a tartályba.

Waxolás

A kezelni kívánt felületet alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Száradás után egy nagyon hasznos és még itthon kevésbé elterjedt terméket használunk az úgynevezett fényezés tisztító gyurma, ami fizikai úton, és mégis kíméletesen tisztítja a felületet. Zsírtalanítás után kézzel felvisszük a kívánt wax réteget a felületre.

Bőrtisztítás

A bőrfelszínt száraz porszívóval, majd sűrített levegővel a réseket kitisztítjuk, kifújjuk. Ezt követően speciális bőrápolóval kezeljük a felületet bronzkefét használva. Végezetül mikroszálas kendővel tisztára töröljük.

Gépi polírozás

Sokan félve és drágának gondolják ezt a beavatkozást. Pedig az autóápolás egyik alapja. 2 lépcsős polírozást végzünk lehetne 3 lépcső is, de sokszor teljesen elég a két lépcső. 100%-os karceltávolítást lehetetlen elvárni, de 80-85%-os karcmentes felületet kaphat a két lépcsős polírozással. Az autó karosszériáját ledes fénnyel megvilágítva rengeteg apró karcot találunk. Ha beavatkozunk polírozó géppel, nagymértékben eltűnnek a karcok. Véglegesítő polírpasztával vagy egy viasszal lezárhatjuk a felületet és védelmet nyújthatunk autóinknak az UV sugárzás ellen karosszériánkon. Észrevehető lesz a következő mosásnál, hogy sokkal könnyebben tudjuk lemosni a szeretett autónkat. Pénztárcakímélő és itt már visszajön az ára a polírozásnak. 5000-7000km után érdemes újra elvégezni ezt a folyamatot.

Ózonos fertőtlenítés

Teljesen környezetbarát eljárás, a vegyszer nélküli tisztítás a nagyteljesítményű ipari légtisztító gép segítségével történik 300 lég m3 -ig. Autóban, akár lakásokban megfelelő idő mellett hihetetlen tiszta és friss levegőt kapunk. Allergia kialakulás ellen is és ha már kialakult az allergia az ellen is tökéletes, erősen dohányos autóban, penészes lakásban, macskaszőr illetve kutyaszőr apró szálló szállak és kellemetlen szagai ellen is. A mérgező ózongáz elpusztít minden ismert baktérium és vírus fajtát, legyen az a felületeken található szalmonella baktérium, a klímaberendezésben gyakran előforduló legionella baktérium, esetleg az influenza vírus vagy a nátha vírus. Az ózon oxidálja a szagot okozó molekulákat is.

Műanyagápolás

A külső műanyag elemeket lehet kérni matt vagy fényes vegyszeres kezeléssel. Belső terünket sűrített levegővel átfújatjuk majd egy szilikonmentes réteget képezünk a műszerfalra.

Fényszóró polírozás

A homályos, tejüveg szerű fényszórót több lépcsőben (ez lehet 7-8) gépi illetve kézi erővel dörzsöljük. Excentercsiszolóval végezzük a folyamatokat, majd smirglipapírral később vízpapírral csiszoljuk a felületet. Addig csiszoljuk még el nem érjük a ragyogó felületet. Végezetül polírpasztás réteget képezünk a lámpatestre.

Motorkozmetika

Az autóját precízen és figyelmesen mossuk le. Az elektromos berendezéseket letakarjuk, leragasztjuk az akkumulátor vezető kábeleit leszereljük ha lehetséges. Az erre megfelelő motormosót alkalmazzuk és meleg vizes mosást végzünk. Sűrített levegős tartályos fúvóval szárazra fújjuk.

Szőnyegtisztítás

A szőnyeget ipari porszívóval kiporszívózzuk, samponozó, vegyszeres kezelés alá vetjük, ezután átkeféljük, eltávolítjuk a régebbi szermaradványokat, ami gátolja és megköti a koszt a szőnyegen. A szőnyeget teljes mélységében átmossuk, így használatbavétel után nem jelenik meg a felszínén az alsóbb rétegekben maradt szennyeződés. Mélytisztítás visszaszívás a következő lépcső, aminek nagyon fontos szerepe van. Ugyanis nem csak a felszínről távolítjuk el a szennyeződést, hanem a szálak gyökerétől. Pneumatikus rendszerrel való átfúvás, szárítás. Meleg levegős, páramentes helyiségben történik, időjárástól függetlenül. Utókezelés frissítő permettel való átfúvás.

TETŐMOSÁS – Palatetők, cseréptetők tisztítása

A szennyezett (erősen szennyezettet is), mohás, algás tető felületét magasnyomású mosóval letisztítjuk. A tető borítása lehet síkpala, hullámpala, betoncserép, zsindely vagy agyagcserép. Az eljárással a kezelt tetőt optikailag újjá varázsoljuk. Az így megtisztított felület alkalmas a tetőfestésre is. Kiegészítő szolgáltatás: A mosás során vagy után észrevett repedt/törött palát, cserepet kicseréljük, az ereszcsatornát kitisztítjuk. Fontos: A tető tisztítása nem csak esztétikailag fontos, a megtelepedett moha, alga becsepegéseket okozhat, károsítva ezzel a tetőszerkezetet.

Térbeton és térkő tisztítás

A térkövek tisztítása nem könnyű dolog, mivel felületükbe nagyon könnyen megül mindenféle szennyeződés (moha, olaj, benzin, kosz). Minőségi tisztítószerek használatával és szakértelemmel igazán szép eredményeket lehet elérni! Nanotechnológiás tisztítószereinkkel a rozsda és olajfoltokat is el tudjuk távolítani a felület mélyebb rétegeiből is. Továbbá a tisztítás után nagyon fontos a felületvédelem is, amivel az újbóli lerakódásokat meg tudjuk akadályozni, így a következő tisztítás kevesebb időt és energiát vesz igénybe.

Sírkő tisztítás, mosás

Minimális ráfordítással a legtöbb síremlék újszerű állapotba hozható. Ön is megőrizheti szerettei síremlékének épségét, tisztaságát. A műkőből készült síremlék könnyen magába szívja a nedvességet, így ideális élőhelye a moha és penészfélék számára. Megtisztítjuk a sírkövek felületét a rárakódott szennyeződésektől. A mélyebb rétegekből eltávolítjuk a lerakódásokat. Több éve, évtizede tisztítatlan síremlékek újszerű állapotba hozhatóak.